Snel zoeken


Uitgebreid zoeken

Muffins

Muffins zijn een soort cakejes die in de Verenigde Staten bij het ontbijt en de lunch of gewoon bij een kopje thee of koffie worden gegeten. Officieel bakt men ze in een speciale bakplaat waarin kuiltjes zitten. Maar papieren cakevormpjes zijn ook prima te gebruiken. In Amerika eet men de neutrale muffins met hartig of zoet beleg. Maar de Amerikanen zijn ook heel goed in het verzinnen van hele speciale en lekkere vullingen. Muffins zijn dan net gebakjes. Wat te denken van een chocolademuffin, een vulling van banaan en pecan noten of een muffin met reepjes ham, kleine blokjes feta en ringetjes bosui? Met muffins kun je alle kanten op.
Het is een beetje verwarrend of de Engelsen of de Amerikanen nu de uitvinders van de muffin zijn. Het verhaal gaat dat een Engelse bakker in Amerika, een zekere Samuel B. Thomas, meer dan honderd jaar geleden zijn moeders cake recept gebruikte voor het maken van deze gebakjes. De Engelsen ontkennen echter hardnekkig dat deze, nu zo bekende, muffins zijn geïmporteerd uit.de VS. Maar de historie gaat veel verder terug dan Engelsen en Amerikanen denken.
De Grieken kenden al 72 soorten brood waaraan zij verschillende aroma's toevoegden om de smaak te verbeteren. Zij waren ook de eersten die gebak en koeken maakten. De Griekse bakkers genoten zo'n goede reputatie, dat de Romeinen later bakkers uit Athene lieten overkomen. Via Julius Caesar en de Romeinse legioenen werd de kunst van het bakken ook bij ons ingevoerd. Het zelf bakken van muffins kan tegenwoordig heel eenvoudig Onder meer Tupperware heeft hiervoor speciale ovenvormen, terwijl diverse producenten, waaronder Koopmans speciale bakmixen hebben waaraan alleen nog maar extra’s (vruchten, rozijnen, noten, kokos, muesli of chocolade, etc) toegevoegd hoeven te worden. Natuurlijk is in Amerika de blueberry Muffin ongekend populair. Om deze te maken, dient men aan die kant-en-klare mix 150 tot 200 gram verse blauwe bessen of bosbessen toegevoegd te worden. Origineler en Amerikaanser kan het niet.

Klik hier voor muffin recepten

Uw stem telt!

Hoe vaak bezoekt u onze website?

Getting poll results. Please wait...
 
 


Copyright Culinair.net, All Rights Reserved.