Snel zoeken


Uitgebreid zoeken

Brownies

De naam van Brownies komt natuurlijk van de diep bruine kleur van het cakeje. Waarschijnlijk is de Brownie spontaan ontstaan toen een onoplettende kok vergat om bakpoeder toe te voegen aan het beslag voor een chocoladecake. Het eerst bekende, gepubliceerde recept verscheen in de beroemde Amerikaanse Sears, Roebuck Catalogue in 1897. Inmiddels is de Brownie hét populairste gebak van Amerika en ver daarbuiten geworden.
Chocolade komt oorspronkelijk uit Mexico. Eerst ontdekten de Azteken de chocoladedrank en pas in de 19de eeuw begon men de vaste chocolade zoals we die nu kennen, te produceren. Voornamelijk vrouwen vinden chocolade onweerstaanbaar. Dat kan kloppen, want in chocolade zitten stoffen die kunnen bijdragen aan een goed gevoel. Eén van deze stoffen is endorfine. Na het roosteren van de cacaobonen komen ook de stoffen cafeïne en theobromine in chocolade voor. Deze stoffen hebben beide een opwekkende werking. De hoeveelheden zijn echter zo klein dat bij normaal chocoladegebruik dit effect helemaal niet optreedt. Toch houdt het hardnekkige fabeltje stand, vandaar dat geliefden elkaar de ‘godenspijs’ cadeau geven en vrouwen graag naar chocolade grijpen als ze in een dipje zitten. Chocolade bevat bovendien koolhydraten, kalium, fosfor, vitamine B1, B2, ijzer, magnesium, vetten, vitamine A, D, PP en E.
De bekende Brownies zijn al onweerstaanbaar, maar er bestaan nog meer lekkere varianten. Zo maak je een Nutty Brownie door aan het beslag zo'n 75 tot 100 gram gehakte noten toe te voegen (bijvoorbeeld pecannoten, walnoten of gebrande hazelnoten). Een Brownie met een tropisch tintje smaakt ook goed. Voor een Tropical Brownie wordt ongeveer 75 gram in stukjes gesneden, gekonfijte dadels door het beslag gemengd.

Uw stem telt!

Hoe vaak bezoekt u onze website?

Getting poll results. Please wait...
 
 


Copyright Culinair.net, All Rights Reserved.