Snel zoeken


Uitgebreid zoeken

Bladerdeeg gebak

Wat is er heerlijker dan smullen van een combinatie van kro¬kant bladerdeeg met een heerlijke zachte vulling van romige banketbakkersroom en vers fruit? Juist die verse combinatie met dat nog krokante korstje is zo'n streling voor de tong waar je eens lekker voor gaat zitten. Het is dan ook niet toevallig dat patissiers zich uitleven in de vele bladerdeegvarianten voor het maken van  gebakjes en taarten.
De exacte werkwijze voor het maken van bladerdeeg is te vinden in de rubriek ‘basisbereidingen’ op deze site onder ‘deeg’.
Er is echter tegenwoordig ook een goede kwaliteit diepvries roomboterbladerdeeg te koop. Neem daar stukken af voor de directe verwerking en laat dit ook niet te lang liggen voordat ze verwerkt worden. Kleine af¬snijdsels kunnen terug in het deeg worden gevouwen om zo weer verwerkt te kunnen worden. Maar laat dit niet meer dan 15% van het deeg zijn, omdat het de bladervorming nadelig beïnvloedt.
Een goed gezet bladerdeeg zal bij het bakken door de 'bladerende' werking luchtig worden. Zorg bij de bewerking, het uitrollen en vormen, wel dat de met zorg in het deeg gebrachte laagjesstructuur niet wordt aangetast. Dus niet te lang op het werkblad laten liggen, maar snel en vakkundig verwerken. Zonodig de vormpjes met deeg in de koelkast even laten rusten om de ergste 'krimp' te laten verdwijnen. Het bladerdeeg dient in een op 190„aC voorverwarmde oven bros en gaar gebakken te worden. Enkele mogelijkheden: bladerdeegschelpen (groot en klein), pasteibakjes voor ragout of salade, fleurons, roomhoorns, victoria's.
 

Uw stem telt!

Hoe vaak bezoekt u onze website?

Getting poll results. Please wait...
 
 


Copyright Culinair.net, All Rights Reserved.