Lettergrootte

Snel zoeken


Uitgebreid zoeken

Horecava Innovation Jubileumaward naar Taste of Art

13-01-2010
AMSTERDAM, 13 januari 2010, Tijdens de eerste dag van de Horecava is het Bredase bedrijf ‘Taste of Art’ uitgeroepen tot het meest innovatieve horecaconcept van de afgelopen tien jaar. Nadat in 2006 ‘Proeven van Kunst’ (voormalig Taste of Art) de overall Innovation Award won, is nu ook de Horecava Innovation Jubileum Award in de wacht gesleept. Ter gelegenheid van de 10e editie van de Horeca Innovation Award is deze speciale prijs ingesteld voor de 'meest innovatieve awardwinnaar' uit de historie van de wedstrijd. Gerard Gielen van Taste of Art heeft vanmorgen de jubileumaward in ontvangst mogen nemen tijdens de officiële opening van de Horecava in Amsterdam RAI.

Taste of Art won in 2006 de Horecava Innovation Award met het kunstconcept ‘Proeven van Kunst’ voor restaurants. Dit is een uniek culinair cultureel platvorm waarbij lokale topkunstenaars verbonden zijn aan toprestaurants door middel van een exclusieve schildering op een onderbord. In deelnemende restaurants worden speciale Taste of Art-menu's aangeboden waarbij de gast na afloop van lunch of diner het onderbord cadeau krijgt. Onder de internationale naam ‘Taste of Art’ is dit fenomeen uitgegroeid tot over de landsgrenzen in België, Italië en Spanje.

Volgens het juryrapport is ‘Taste of Art een prima vorm van belevingsmarketing en een creatieve manier om nieuwe gasten te werven en herhalingsbezoek te bevorderen.’ Het doel van de activiteiten is steeds gericht op het aantrekken van meer (nieuwe) gasten naar het hogere segment van de horeca. Daarbij gaat ‘Taste of Art’ mee in de huidige transformatie van experience economy naar challenge economy.

De meest recente innovaties hebben vorm gekregen in accessoires (verpakkingen, brochures), duurzamere productie dichter bij huis en in nieuwe items zoals espressocups. Daarnaast heeft Taste of Art dit jaar Dé Restaurantgids voor Kunstliefhebbers ontwikkeld en op de markt gebracht. Dankzij de gids kunnen restaurants hun bezoekersaantallen verhogen door naamsbekendheid te creëren binnen een specifieke doelgroep van kunstliefhebbers. Meer info op: www.proevenvankunst.nl.


Uw stem telt!

Hoe vaak bezoekt u onze website?

Getting poll results. Please wait...
 
 


Copyright Culinair.net, All Rights Reserved.