Lettergrootte

Snel zoeken


Uitgebreid zoeken

Over Worst

30-09-2011
SEPTEMBER 2011 - ‘Alle slagersgeheimen ontrafeld in het ultieme lees-, kijk- en doeboek voor iedere worstliefhebber en ambachtelijke doe-hetzelver’, luidt de ondertitel van dir leuken en vooral ook originele boek, geschreven door Meneer Wateetons en Sjoerd Mulder. De auteurs van het spraakmakende Handboek voor de Vinexjager zijn terug met een ode aan de worst. Ze zijn ervan overtuigd dat hun obsessie voor eigenlijk alles dat ook maar een beetje op worst lijkt, niet alleen volkomen normaal maar zelfs heel erg mannelijk is.
In de hoop dat andere mannen hun schroom laten varen en zich ook overgeven aan dit toppunt van culinaire vleesverwerking, hebben Meneer Wateetons en Sjoerd Mulder al hun kennis over worsten bij elkaar gebracht. En dat is héél erg veel. Variërend van alle apparatuur en technieken die worden gebruikt bij het maken van worst, tot en met beschrijvingen van veel worstsoorten, war erin zit, hoe ze worden gemaakt en waar ze hun oorsprong hebben. Alle recepten hebben ze zelf uitgeprobeerd en, zo meldt het boek, bij het ter perse gaan van het boek leefden ze allebei nog steeds.
 Naast diepgaande filosofische worstduiding levert het boek uitgebreide achtergrondinformatie en handige lijstjes: Welke worst moet je proeven op vakantie? En wat betekenen die E nummers in je supermarktsalami?
Uiteraard bevat het boek ook talloze recepten om thuis zelf beroemde en ambachtelijke worsten te maken. Ten slotte komt ook de luie consument aan zijn trekken: achterin is de Supermarktworst gids opgenomen, tot stand gekomen door een professionele jury die alle in de supermarkt verkrijgbare droge worsten heeft geproefd en beoordeeld. En ja, dit was een zware opgave.
Over worst door Meneer Wateetons & Sjoerd Mulder  is gebonden uitgevoerd met harde kaft en leeslinten. Het telt 288 pagina’s met louter tekeningen (zwart wit met steunkleur) Het kost in de winkel € 22,50, ISBN 978 90 488 0991 2. Uitgeverij Carrera (Dutch Media Uitgevers)  Amsterdam.
 

Uw stem telt!

Hoe vaak bezoekt u onze website?

Getting poll results. Please wait...
 
 


Copyright Culinair.net, All Rights Reserved.