Snel zoeken


Uitgebreid zoeken

Gegrilde rib-eye met paprikapuree en rode wijnsaus

Soort gerecht
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
45 minuten
Keuken
Europees
Ingredienten
1 rode paprika
600 g aardappelen
600 g rib-eye
2 el olijfolie
1 tl banyuls-azijn (eventueel oude balsamico-azijn)
50 g boter
peper en (grof zee)zout
Voor de saus:
5 dl rode wijn
3 dl kalfsjus
Voor de garnituur:
knolletjes
snijbonen
gefrituurde aardappellinten

Kook de wijn zacht in tot de helft. Verwarm de kalfsjus in een andere pan en schenk de jus boven de wijn door een vochtige doek. Laat het geheel zacht inkoken tot sausdikte. Breng de saus op smaak met peper en zout.

Bereiding:
Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten. Rooster de paprikahelfetn onder de ovengrill, tot de paprika begint te blakeren. Stop de paprika in een plastic zak en laat 15 minuten rusten.
Kook de geschilde aardappelen gaar. Trek het vel van de paprika en pureer het vruchtvlees. Druk de aardappelen door een pureeknijper en meng met de paprikapuree en boter. Breng de puree op smaak met peper en zout.
Marineer de rib-eye 15 minuten in een mengsel van olijfolie en banyuls-azijn. Gril de rib-eye vervolgens op de voorverwarmde plaatgrill op milde temperatuur tot de juiste gaarheid.

Serveren:
Schep de paprikapuree in het midden van warme borden en leg hier de gesneden rib-eye op. Leg de garnituur hiernaast en schep de saus rond het gerecht. Strooi vers gemalen peper en grof zeezout over het vlees.

Drinksuggestie:
De wat zoetere smaak van de paprika vraagt ook om een war rondere wijn. Bijvoorbeeld een St. Emilion. Schenken rond de 18ºC.

 

Uw stem telt!

Hoe vaak bezoekt u onze website?

Getting poll results. Please wait...
 
 


Copyright Culinair.net, All Rights Reserved.