Snel zoeken


Uitgebreid zoeken

Chocoladeletters

Soort gerecht
Nagerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
30 minuten
Keuken
Europees
Kooktechniek
Magnetron
Ingredienten
Voor 4 stuks van 250 g
250 g roomboter
750 g couverture (melk of puur)
Voor de garnering:
pillen
marsepein
noten, enz
Voor de roomchocolade in ieder geval de verhouding 1:3 aanhouden

Voorbereiding:
De roomboter op kamertemperatuur zacht laten worden en gladroeren. Niet luchtig slaan!

Bereiding:
De couverture op ongeveer 40ºC brengen en de slappe couverture met een spatel door de boter roeren. De couverture niet te warm maken anders verliest de chocolade zijn glans en beslist niet langer mengen dan nodig is. Wanneer er lang in het mengsel is geroerd wordt de massa te slap, verliest ook glans en is moeilijk te verwerken. Couverture is een hele harde soort chocolade die te koop is bij delicatessewinkels. Deze couverture is goed te verwerken en wordt ook veelvuldig gebruikt in restaurants en bij banketbakkers.
Het karakter van roomchocolade is zachter en romiger dan gewone chocolade, de smaak van de echte boter combineert uitstekend met de chocolade. Deze letter is natuurlijk wel een dikmaker bij uitstek.
De modellen kunnen het beste met een spuitzak met een kleine kartelmond op vetvrij papier of bakpapier worden gespoten. Het is raadzaam om met een kleine mond te beginnen en als men dat onder de knie heeft op een grotere opening over te gaan.

Serveren:
De chocoladeletters naar eigen inzicht garneren. Deze chocoladeletter is niet zo lang houdbaar als gewone chocolade, in ieder geval koel en in een afgesloten blik bewaren. Van het chocoladebotermengsel kunnen ook heel goed roomchocolaatjes worden gespoten. De hoeveelheden moeten dan eventueel aangepast worden, maar let erop dat de verhouding boter/couverture 1:3 is.

Drinksuggestie:
Lekker bij een kopje koffie, thee of hete chocolademelk.

Uw stem telt!

Hoe vaak bezoekt u onze website?

Getting poll results. Please wait...
 
 


Copyright Culinair.net, All Rights Reserved.