Snel zoeken


Uitgebreid zoeken

Ganzenleverpaté met morieltjes

Soort gerecht
Voorgerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
45 minuten
Keuken
Europees
Ingredienten
500-750 g ganzen- of eendenlever
250 g schoongeborstelde morieltjes (verse morieltjes zijn in maart en april verkrijgbaar)
0,5 dl rode port
0,5 dl kookroom
boter

Voorbereiding:
Maak deze terrine tenminste één dag van te voren. Spoel gedroogde morieltjes goed af en week tenminste 6 uur in water met iets cognac, een scheutje rode port en kookroom.

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 175°C. Vet een ovenvaste schaal of bakblik van circa 6 cm bij 10 cm in met boter. Snijd de morieltjes in kleine stukjes. Kneed de ganzenlever fijn met de morieltjes, port en room. Schep het mengsel in schaal of bakblik en druk het zeer goed aan. Dek de bovenkant af met aluminiumfolie. Zet het in een lage pan of slede en vul de pan met kokend water, tot aan de rand van schaal of blik. Zet het gedurende 25 minuten in de oven. Haal de terrine uit het water en zet het 24 uur vóór gebruik in de koelkast.

Serveren:

Snijd de terrine met een warm mes in dunne plakjes, rangschik de plakjes op borden en leg er gepelde witte druifjes bij. Serveer eventueel met bramen en gemengde sla met appel.

Drinksuggestie:

Lekker met een glas witte dessertwijn, bijvoorbeeld een muscat uit Beaumes de Venise, een monbazillac of een sauternes. Schenken op 6ºC.

 

Uw stem telt!

Hoe vaak bezoekt u onze website?

Getting poll results. Please wait...
 
 


Copyright Culinair.net, All Rights Reserved.