Snel zoeken


Uitgebreid zoeken

Rosbief van France Limousinvlees

Soort gerecht
Voorgerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
30 minuten
Keuken
Europees
Ingredienten
400 g France Limousin rosbief
130 g boter
16 witte Hollandse of Peruaanse asperges
8 groene asperges
2 hardgekookte eieren
1/2 bosje peterselie
enkele druppels klaverhoning
diverse slasoorten
olijfolie
1 el gehakte bieslook
peper en (zee)zout

Voorbereiding:
Bestrooi het vlees met peper en zout. Verhit 75 gram boter in een braadpan en schroei het vlees rondom dicht. Voeg nog 20 gram boter toe. Zet het deksel schuin op de pan en laat het vlees mooi rood worden in ca. 15 minuten (afhankelijk van de dikte). Laat het vlees afkoelen en snij er vervolgen 8 mooie niet te dikke plakken van.

Bereiding:
Schil de witte asperges en kook ze beetgaar in water met wat zeezout. Laat de asperges in het vocht afkoelen. Neem de asperges uit het vocht en laat ze goed uitlekken. Kook de groene asperges beetgaar in het aspergenat. Neem de asperges uit het vocht en laat ze eveneens uitlekken. Kook het vocht in tot ruim 1 deciliter.
Hak de eieren en peterselie zeer fijn, meng en breng op smaak met wat zeezout. Besmeer de plakjes rosbief licht met de honing en verdeel hier het eiermengsel over. Leg op ieder plakje 2 witte en 1 groene asperge en rol de plakjes strak op. Laat de rolletjes in de koelkast opstijven.

Serveren:
Leg rolletjes op de borden. Haal de slasoorten door een sausje van 2 eetlepels olie en 1 eetlepel aspergevocht en steek de sla in het midden en tussen de rosbiefrolletjes. Verhit de rest van het aspergevocht en klop hier 30 gram ijskoude boter door, zodat ene mooie luchti¬ge saus ontstaat. Roer de bieslook door de saus en schep de saus direct op de borden. Maal tot slot peper over het ge¬recht.

Drinksuggestie:
Geef er een glas rode wijn bij, bijvoorbeeld uit de Rhône of Bergerac. Schenken op 18ºC.

 

Uw stem telt!

Hoe vaak bezoekt u onze website?

Getting poll results. Please wait...
 
 


Copyright Culinair.net, All Rights Reserved.