Snel zoeken


Uitgebreid zoeken

Echt Frans koken

30-11-2004
NOVEMBER 2004 - In ‘Echt Frans koken’ laat Raymond Blanc zien hoe gemakkelijk het is om de smaak van Frankrijk in je eigen keuken te brengen. In een schat aan heerlijke recepten beschrijft hij de basistechnieken die nodig zijn voor het bereiden van traditioneel Frans eten. Met stap-voor-stap aanwijzingen en instructieve kleurenfoto's bij elke stap van recepten voor voorgerechten en soepen, schotels met vis, vlees.en groenten, tot aan een selectie verrukkelijke desserts. Deze beproefde recepten omvatten het hele bereik van deze klassieke keuken. Geniet van de eerlijke eenvoud van moules mariničre of Franse uiensoep, of probeer favoriete dinergerechten zoals coq au vin en gratin dauphinois. Ter afronding van de maaltijd zijn daar heerlijkheden als crčme caramel of de zalige en op en top Franse tarte Tatin.
Voor deze inspirerende recepten zijn makkelijk verkrijgbare ingrediënten nodig, waardoor Echt Frans koken het ideale boek is voor zowel de beginner als de ervaren kok. Dankzij de aanwijzingen van Raymond Blanc zal elke kok keer op keer fantastische resultaten behalen.
Raymond Blanc moeder was de inspiratie voor de meeste recepten in Echt Frans koken. Ze moest op een krap budget vijf kinderen te eten geven. Toch wist 'Maman Blanc` van elke maaltijd iets bijzonders te maken, voor haar was het koken voor haar gezin een daad van liefde. Raymond is nog steeds beďnvloed door haar eenvoudige filosofie. Hij heeft zichzelf koken geleerd, maar wordt erkend als een van de beste koks ter wereld en een van de beste kookleraren. In 1977 opende hij zijn eerste restaurant in Oxford, Les Quat' Saisons, een eenvoudig eethuis met rood-wit geblokte tafellakens. Daar behaalde hij tal van prijzen, waaronder twee Michelinsterren. Raymond heeft vele bestsellers geschreven, waaronder Cooking for Friends, Blanc Vite en Blanc Mange, dat een televisieserie voor de BBC vergezelde. Blanc is ook regelterug te vinden als medewerker van de Britse en Nederlandse edities van Good Food.
‘Echt Frans koken’ is gebonden uitgevoerd, met slappe kaft, voorzien van handige flappen. Het boek telt 128 pagina’s (19x27 cm) en kost in de winkel € 14,95. ISBN 90 7319 125 4. Uitgeverij Good Cook Publishing (Zwolle).

Klik hier voor een recept uit dit boek


Uw stem telt!

Hoe vaak bezoekt u onze website?

Getting poll results. Please wait...
 
 


Copyright Culinair.net, All Rights Reserved.