Snel zoeken


Uitgebreid zoeken

Gazpacho met krab, hardgekookt ei of meloen

Soort gerecht
Voorgerecht
Aantal Personen
7
Bereidingstijd
20 minuten
Keuken
Mediterraan
Ingredienten
Voor het basisrecept:
4 dikke bos- of lente-uitjes
2 teentjes knoflook
1 rode of gele paprika
1 komkommer 800 g
1 kg verse tomaten, ontveld (of 2 blikken à 400 g gepelde tomaten)
1 tl kristalsuiker
3 el olijfolie
Tabasco
4 el balsamicoazijn
200 ml water
peper en zout

Voor de variatie met krab:
1 blikje krab

Voor de variatie met hardgekookt ei:
1 hardgekookt ei per persoon

Voor de variatie met meloen:
1 rijpe (ogen)meloen of een flinke part watermeloen

Voorbereiding:
Pel en snipper de uitjes en knoflook. Snijd de paprika door, verwijder zaad zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes. Schil de komkommer niet (of haal er, als de schil erg dik is, om en om repen schil af, zodat de helft eraan blijft zitten: de kleur groen is belangrijk). Snijd de komkommer in stukjes.
Snijd de tomaten in blokjes en gooi de zaadjes weg.
Bereiding:
Schep alle groenten in een grote kom om met de suiker, olie, tabasco en balsamicoazijn. Breng het mengsel op smaak met peper en zout. Pureer het grof, in de blender of met de staafmixer, en giet het water er in scheutjes bij. Proef en voeg zo nodig nog een scheutje balsamico of tabasco toe. Zet deze basisgazpacho minstens 1 uur in de koelkast.
Maak voor de variatie met krab de gazpacho volgens het basisrecept. Laat het krabvlees uitlekken en verdeel het met een vork in stukjes. Roer de stukjes vlak voor liet serveren door de gazpacho.
Verbrokkelvoor de variatie met hardgekookt ei de gepelde gekookte eieren vlak voor liet opdienen en garneer de borden basisgazpacho ermee
Snijd voor de variatie met meloen (niet afgebeeld) de basis gazpacho het vruchtvlees van 1 rijpe meloen (of een deel, bijvoorbeeld als gekozen wordt voor watermeloen) in stukjes en verdeel ze over de borden. Het zoet van de meloen biedt tegenwicht aan het zuur van de gazpacho. Recepten uit het boek ‘Soep’ van Anne Catharine Bley
Serveren:
Gazpacho wordt altijd (ijs)koud geserveerd. Een tip: een heerlijk tussendoortje voor het geval de Paasdagen warm lijken te gaan worden.
Drinksuggestie:
Denk eens aan een glaasje manzanilla of finosherry. Schenken op 7-9°C.
 

Uw stem telt!

Hoe vaak bezoekt u onze website?

Getting poll results. Please wait...
 
 


Copyright Culinair.net, All Rights Reserved.